tiistai 15. marraskuuta 2016

talli FrostaGloss

Tervetuloa FrostaGlossin blogiin! 

Janakkalan Turenkiin, Hausjärventien varrelle, rakentuu parhaillaan uusi tallitoiminta.
Vuoden vaihteessa Taappolan kartanolle muuttaa lauma pörröisiä pihattohevosia ja -poneja Hyvikkälän ratsutallilta.

Tulemme tarjoamaan ratsastustunteja, maastoja, monipuolisia ratsastusalan palveluita sekä tuote- ja rehumyyntiä. Ratsastustuntien toimintamallit perustuvat SRL:n hyväksymään harrastetallin luokitukseen. Haluamme tarjota hevosille mahdollisuuden olla hevosia ja ihmisille mahdollisuuden harrastaa niiden kanssa hyvällä fiiliksellä. 

Taappolan kartano tarjoaa hyvät puitteet harrastamiseen: käytössä on kauniit kanta-hämäläiset vaihtelevat maastot sekä kaksi isoa, valaistua hiekkakenttää. Historiallisessa tallirakennuksessa hevoset satuloidaan ja ne voivat huilata tuokion. 
Hevosten lisäksi vanhan lampolan karsinoita täyttää pitkäkorvaiset puput. 

Kaikki hevoset ovat alkuperäisrotuisia: porukasta löytyy shettiksiä, vuonohevonen, eestinhevosia, suomenhevonen ja monta islanninhevosta, joiden kanssa on mahdollisuus kokeilla sitä jumalten ratsun askellajia, tölttiä. Kaikilla hevosilla on tiheä talvikarva joka suojaa kylmällä ilmalla sääolosuhteilta, kesällä ne puolestaan kiiltävät lyhyessä kesäkarvassaan tietysti kilpaa auringon kanssa ;). Kaikki hevoset asuvat pääsääntöisesti pihatossa, joissa ne saa liikkua ja ruokailla omaan tahtiinsa.

Yrityksen nimi FrostaGloss Oy on islantia ja tarkoittaa sellaista pakkaskuuraa joka kimmeltää. Nimi sisältää lainauksia ja ajatuksia ensimmäisistä hevosistamme sekä kuvastaa luonnon kauneutta. Sitä paitsi, pitäähän elämässä olla vähän bling blingiäkin.

Vielä on järjestämistä, puuhaa ja tekemistä eikä hevostallilla täysin valmista ole ehkä koskaan, mutta kaunis syksy ja hieno alkutalvi ovat siivittäneet hyvää tuulta purjeisiin ja muutto häämöttää.

Täällä voit seurata kuulumisiamme eli tervetuloa lueskelemaan blogia! <3

Terveisin
FrostaGloss Oy
Anna ja Saara 


Tallimme ulkosivua ensilumen saavuttua marraskuussa

Toinen ratsastuskentistä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti