torstai 23. maaliskuuta 2017

Kahden naisen firma

Miten tähän on tultu? Mistä syntyi FrostaGloss?
Saara, seuraavaksi 39 vuotta täyttävä, horoskoopiltaan härkä. Maanläheisyyttä, tiettyä lempeyttä mutta ärsyttävää jääräpäisyyttä. Ressaa helposti ja tarvitsee silloin olkapäätä. Roima annos analysointia, jonka joskus voisi jättää vähemmällekin. On opiskellut merkonomiksi ja suorittanut hevostalouden perustutkinnon, on harrasteohjaaja. Tekee päivätöinä myyntihommia. Kilpaillut islanninhevosilla enemmän ja vähemmän vuodesta -99 lähtien. Ikuinen koulutuupparisielu. Kolmen lapsen biologinen äiti, viiden lapsen arkihahmo ja yhden miehen vaimo. Rakastaa kissoja, hevosia, kirjoja ja Apulanta -yhtyettä. Inhoaa epäoikeudenmukaisuutta, epärehellisyyttä ja käärmeitä. Puhuu Annan mukaan käsittämättömällä avaruuskielellä eläimille. Ajoittain tapaturma-altis, löi itseään mm. haravalla päähän viime tiistaina, sillee sarjakuvameiningillä -pojojoing.

Saaran alla valkoinen poni
(ensimmäinen oma hevonen Baldi)
Saaran alla musta poni (toinen oma hevonen Katla)
Anna, joka ei ole vielä täyttänyt 29 vuotta, horoskoopiltaan rapu. Käytännöllinen tuittupää, paljon hoivaviettiä ja sopiva annos omaa tahtoa. Osaa olla ressaamatta ja toimii Saaran olkapäänä. Roima annos tekemisen meininkiä, jolloin ei välttämättä kannata mennä lähelle. Ärsyyntyy saamattomuudesta. On opiskellut sitä sun tätä, mutta työelämä imaisi mennessään ja tekee nyt päivätöitä tietokoneella. Maastoillut issikoilla kilometritolkulla, ensin Espoon metsissä ja nyttemmin Kanta-Hämeessä. Yhden koiran ja yhden kissan emäntä, yhden miehen avopuoliso. Rakastaa koiria, hevosia, kaneja ja... no, kaikkia ihania eläimiä. Ottaa ilmeisesti korkojen kanssa nyt takaisin sitä että lapsuuden kodissa lemmikkejä ei voinut allergian vuoksi pitää. Inhoaa jäätä ja liukasta, koska sanoo olevansa kömpelö. Tänäänkin oli melkein puhkonut kylkiluunsa tallilla. Jep jep.

Annan alla musta poni
(onkohan tässä vaadittu pinkkiasuinen taluttaja?)
Annan kanssa valkoinen poni
(ensimmäinen ratsastustunti loppumassa)






















Molemmat ovat ystävällisiä ja iloisia "perustyyppejä", joista tarvittaessa kuoriutuu epäsosiaalinen erakko kun väsyttää ja ketuttaa. Eläimet ovat molemmille rakkaita ja niistä huolehtiminen on sydämen asia. Anna on saanut Saaran tykkäämään pinkistä. Molemmilla pitää olla pientä glamouria elämässä vaikka jalat maassa pysyykin.

💜

Tiet kohtasivat islanninhevosten kautta Hyvikkälän ratsutallilla. Saara oli jättänyt Hausjärvellä toimineen Vidarhestar -tallin menneeseeen, muuttanut Hämeenlinnaan v. 2012 ja hevoset majailivat Janakkalassa Lepistön Merjan tallilla, Hyvikkälässä. Sjónarhóll avoin yhtiö - Hyvikkälän ratsutalli näki päivänvalon syksyllä 2013 ja Saaran "uuden elämän" arki tasaantui. Anna teki niin ikää uuden elämän alkua kesällä 2015, muuttoa Espoosta Parolaan. Geen oli tarkoitus muuttaa mukana ja Anna haki sille tallipaikkaa. Googletti, etsiskeli, kyseli. Sai suosituksia ja päätyi Hyvikkälään lopulta.

Alkuun Anna oli asiakas, Saara palvelun tarjoaja. Paljoa ei tallilla välttämättä nähty, silloin tällöin tietysti issikat oli se yhteinen puheenaihe ja juttu. Annan kanitkin muuttivat Espoosta Hyvikkälään ja vastineeksi kanimajoituksesta Anna heinitti yhtenä päivänä viikossa tallin hevoset. Anna osallistui muutenkin auttamalla markkinointijutuissa, valokuvissa, sosiaalisessa mediassa...


Ensimmäiset kynnet. Yyyberlyhyet! Silloin tuntui megapitkiltä.
Nyt Anna ei enää suostu kynsiä Saaralle laittamaan, vaikka niillä olisi tosi hyvä repiä heinää paalista ;)

Mistä lie Anna sitten keksi että talliyrittäjä tarvitsee rakennekynnet?! No, näillä mentiin ja sinnikäs Anna sai puuhastella Saaralle kynsiä. Hilpeän hauskaa huumoria, mutta silloin oli ehkä aikaa tutustua ja jutella. Tultiin siis tutummiksi ja kaverustuttiin, ystävystyttiin. Erilaiset elämäntilanteet, mutta silti yhteistä juttua riitti. Samanlainen hullunkurinen huumori saattoi kukkia ja molemmilla insinöörimiehet.

 💜

Se oli tietysti iso isku Saaralle ja muillekin kun tieto Hyvikkälän tilan myynnistä tuli päivänvaloon. Iski paniikki, muutosvastarinta, iso huoli. Erilaisia variaatioita, paljon puheluita yhteistyötahoille, monta chättiviestiä ja suunnitelmaa. Valtava kasa analysointia ja unettomia öitä. Jotenkin homma kieppui Saaran ajatuksissa siihen, että Annaa saattaisi kiinnostaa touhu. Koska Saaran on välillä vaikea pitää ajatuksiaan pään sisällä, lensi ajatus ääneen ja idea, jossa ei tuntunut olevan järkeä, mutta silti melkein selvää alusta asti.

Päiväkodin seinältä bongattua. Päti koko syksyn uurastukseen.
Haasteena oli tietysti löytää paikka, jonne saisi kaikki hevoset ja jonne ehkä Hyvikkälän asiakkaillakin oli mahdollisuus siirtyä. Taas analysoitiin, valvottiin, chättäiltiin, kyseltiin ja levitettiin sanaa. Mistä lie sekin ajatus lähti, että Anna rohkeni vastata vuokrailmoitukseen, jossa tarjottiin kolmen hevosen tallia vuokralle. Että mahtuisiko kymmenen tai viisitoista? Mahtui, kun rakennettiin ja suunniteltiin. Ihana vuokranantaja oli innoissaan ja tuki tällä tavalla homman alkua.
Kun Taappolan kartanon tilat löytyivät ja
päätös kaikesta alkoi hahmottua todella, oli aika kippistellä.

Syksy oli taistelua valoa vastaan. Tunnit hupenivat, päivänvalo kävi vähiin. Onneksi pihattoja alkoi rakentua, aitatolppia saatiin maahan. Pankissa käytiin moneen otteeseen ja saatiin poliisitkin paikalle (ei tosin oltu syyllisiä mihinkään). Toiset shoppailivat joululahjoja, me ajoimme ties monettako kertaa ostamaan puutavaraa. Anna shoppaili yhden talonkin, ihan niin kuin tallin muutto ei olisi riittänyt. Sattumaa sekin, että Annan uuden kodin ja tallin välimatka on varsin lyhykäinen.

Tuli se joulu meillekin. Saimme valtavasti apua lähipiiriltä. Siitä tunnemme kiitollisuutta edelleen.

💜

Tässä me nyt olemme. Kaksi erilaista mutta samanlaista rohkeaa naista. Tekemässä sitä mistä pidämme, aloittamassa uuden luomista ja jatkamalla jotain entistä. Tällä kertaa pinkkien kottikärryjen ja heijastinliivien kanssa, vastuussa 14 hevosen arjesta. Osaamme olla väsyneitä, kertoa sen. Osaamme riidellä ja pyytää anteeksi. Osaamme tehdä yhdessä. Tämä on eräänlainen parisuhde, jossa hiljalleen tietyt särmät alkavat hioutua ja tavoitteena on kimaltaa pakkasessa, olla FrostaGloss.

Tehdään tätä rakkaudesta hevosiin 💜



*Tiesittekö, että yrityksen nimistä Öskubuska (suom. ei toivottu lapsi), Frostarós (suom. jääruusu) ja Heppa (suom. onni) päätyivät lopulta hylättyjen arkistoon?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti